Den store dåpsdagen


Du er hjertelig velkommen til Den store dåpsdagen i Trefoldighetskirken onsdag 18 aug mellom kl 17-19. 

 

Har du utsatt dåp for barnet ditt på grunn av korona eller annet? Eller er du av en eller annen grunn ikke selv blitt døpt?  Onsdag 18.august mellom kl. 17.00- 19.00 kan udøpte i alle aldre komme innom og bli døpt i kirken.

 

Hva er dåp?

I dåpen setter vi ord og tegn på at vi hører sammen med Gud, og er del av et fellesskap verden rundt. Ett vakkert bilde på dåpen er at ingen kan bære seg selv. Vi bæres av Gud livet ut, men også av det fellesskapet vi tilhører.

 

Ingenting til hinder
Her er det bare å komme. Dåpen er for ung eller gammel, troende og tvilende. Det er ingen retningslinjer på hva den som skal døpes skal kle seg i. Kom som du er; med finklær, dåpskjole eller hverdagsklær. Er det er ønskelig, har vi dåpskjoler til utlån for de minste, og hvite kapper for de som er tenåringer og voksne. Du kan komme alene eller ta med de du ønsker.

 

Hvordan går du frem?

Du kan melde ditt barn eller deg selv på til dåp i forkant av den store dåpsdagen. Enten via telefon: 37 01 35 80, eller melde deg på digitalt på https://minkirkeside.no/Arendal.
 

Du kan og bare møte opp i kirken hvor registreringen foretas ved ankomst. Husk å ta med legitimasjon (ID/fødselsattest). Dessuten trenger du minst to faddere. Hvis dette er vanskelig kan vi være behjelpelig med å ordne faddere.

For øvrig er det dåpsverter tilstede som tar deg imot og veileder deg.

 

Verdig og vakker dåpshandling
Etter registrering vil det bli en kort samtale med prest før dåpen. Evt. kan det bli litt venting alt etter hvor mange som døpes før deg. Vi sørger for en enkel, høytidelig ramme. Organisten er med og sørger for fin musikk og presten leder deg gjennom dåpen. Dette skal bli en stund du husker for livet.

 

Dåpsfest

Etter dåpen steller vi i stand til dåpsfest med blant annet saft, kaffe og kake. Gled deg!

 

Ta med:

Fødselsattest eller annen identifikasjon.

To faddere, eller vi ordner med faddere.

 

Ikke helt sikker?
Har du spørsmål eller noe du lurer på? Ta gjerne kontakt med kirken i Arendal på 37 01 35 80. 

Smittevern

Vi tar smittevern på alvor og følger nasjonale retningslinjer. Dette vil innebære bla. fokus på håndhygiene, vask av overflater og avstandsretningslinjer. Har du eller noen i dåpsfølge sykdomssymptomer, må den som er syk bli hjemme. Av smittevernsårsaker, ber vi dere ta kontakt om dere har et stort dåpsfølge (flere enn 10).  

Tilbake