Trefoldighet menighetsblad har en liten avsløring å by på for den som vil gjøre seg kjent i Arendal.

Er du rask, så kan du rekke å få et glimt av Ånden som går, selveste Fantomet, i det han vender hjem fra en bytur i Arendal, kledd som en vanlig mann. Du kan se ham på parkeringsplassen ved Bomuldsfabriken, løpende. Ånden som går har etablert seg i en grotte i Arendal, rimelig langt fra hodeskallegrotten dypt inne i den bengalske jungel! Ikke rart at tegneseriebladet ikke utgis lenger i Norge - hva er vel seriestriper mot å kunne oppleve dette «live»?
For å finne grotten må du gå ned en vindeltrapp,
ta en trebro over en farlig sump som kanskje er full av alligatorer og så finner du grotten lengst inne i fjellveggen. Tør du gå inn?? 
Men minst like spennende som hodeskallegrotten er Torbjørnsbu gruver og Bomuldsfabriken i Arendal!
For den som vil feriere i egen by i sommer, er dette en unik perle som vil engasjere alle aldersgrupper! Og utrolig nok - det er GRATIS! En spennende og innholdsrik utstilling med 26 vidt forskjellige kunstnere markerer Bomuldsfabrikens
26 årige historie som kunstarena.
Digger du motivlakkerte motorsykkeltanker, får du tårer i øynene av gamle skibakker som råtner bort, grøsser du av slanger? Litt dystopiske uttrykksformer, masse flotte farger som får deg i godt humør - her er det meste for både en solskinns- og en regnværsdag! 
Vet du forresten hvem Louis Moe var? Ikke mange gjør det - men Bomuldsfabriken har en enestående utstilling som viser bredden av denne arendalitten fra Nygaten og Tromøya og hans særegne kunst - utrolig flotte eventyrtegninger.
Ta med familiens minste hit – tenker at de vil synes det er spennende med flotte tegninger, spennende barnebøker fra en annen tid – og møte med bjørn og ørn! 
For et par år siden åpnet "Kunstarena Torbjørnsbu gruver".
Gjennom en dør i tredje etasje kommer du ut på ei gangbru som tar deg til Fantomets grotte, Arendals gamle søppelplass,
Bård Breiviks "Dyret» og en nesten glemt del av Arendals historie - kort og godt "Kunstarena Torbjørnsbu gruver".
Tekstilkunstneren Elin Igland
er ansatt som omviser, og hun har mye å fortelle, om kanonkuler, munker av forskjellige typer, haugevis av søppel, et 12 meter langt aluminiumsarbeid og ikke minst, så kan hun ta deg inn i en mørklagt mange hundre år gammel grotte med flaggermus og muligens også en ånd som går. At han er "hard mot de harde" kan kanskje forklares med et over 400 hundre år langt liv i jerngruvene i Arendal - byen der han iblant går som en vanlig mann.
Og spør du Elin, så forteller hun sikkert om hvordan en liten stein ble inspirasjon til alterutsmykningen i nye Flekkerøy kirke, et arbeid hun nettopp har fullført.